JellyPages.com

Tuesday, August 26, 2014

Rania

taraaaaaaaa !!!!


jeng jeng jeng ! siapa baby ni ? anak sape ? hehe . limpahan syukur aku kepada DIA kerana mengurniakan permata yang indah lagi suci untuk aku . ingat senang nak dapat ? 9bulan ku kendong dye ni tau . hahaha . alhamdulillah alhamdulillah . apa lagi yang aku mampu ucap selain bersyukur ke hadrat Illahi . ini nyawa aku yang pertama ;p eceh . cakap mcm nak ada yang kedua je ek . heyy . choiiiiii . nanti la dulu . bagi yang pertama ni membesar dgn bijak dlu baru boleh difikirkan untuk yang kedua . 

NUR RANIA ARIANA

sejak lahir nya dye ke dunia , seriusly . hidup aku xkosong langsung , hari2 gelak dgn keletah dye . hari2 dapat cium bau 'syurga' dye . arghh aku selalu kerinduan bila dye kerumah pengasuh nya . kdg2 ms kerja aku bole menangis mengenangkan keadaan dye semasa di rumah orang . halus sangat jiwa aku ni sejak ada anak .9bulan aku kendong dye dgn bermacam2 dugaan akhirnya selamat keluar juga dye ke dunia ni . sehat walafiat lagi . alhamdulillah

lahir nya dye kedunia ni dgn berat 3.5kg . xde sakit kuning . mmg sehat . bulat je . time tu xtau nak cakap ape dh selain kebahagiaan yg aku dapat . 2hari aku kat labour room bertarung nyawa sebab baby xnak keluar . gile kau . dh induce pun masih jalan bukak sampai 3cm je . dgn air ketuban xpecah. sudah la lewat 12hari dr tarikh sebenar dye . time tu aku punya la takot tuhan je la tau . mampu berserah jela . sampai hari keduanya msh xde lg tanda2 baby nak keluar , akhirnya doc pecahkan air ketuban ku dan tggu dalam 5jam , masih lg jalan xbukak akhirnya doc decide kan aku kene operation . u know what ? aku dh siap2 amik epidural konon2 ak takot kene bersalin normal. nurse2 kat situ semua suggestkan tlg amik epidural utk elakkan kesakitan . lastnya operate yg aku dapat . alaa time tu xfkir ape dh . yg fikir asalkan baby slamt keluar ckup .

keluar je dr perut , yg aku dgr dye menangis dalam 5saat lepas tu senyap . alaaa baiknya anak mommy :D .. yg paling kelakar bile nak bagi breastfeed . ohhmaiii . cmne nak bg dye menyusu ni . nurse2 dtg terus campak je baby kat kite . lepas tu pandai2 la kau nak hidup mcm mn . nurse2 hospital kerajaan ni mmg xde sivik sikit bila nak merawat patient. heyy . mentang2 la wealls bayar murah . ok xpe . nasib baik la org yg berpengalaman ada disekeliling aku utk mengajar mcm mn baby nk menyusu . ok . mcm biasa bla bla bla . dalam pantang pn still mcm biasa aku lalui sampai la habis pantang . time tu luka diperut dh mmg okay . kering . jalan aku pn makin ligat . tp skang dh msuk 3bulan pn msih lg tempat operate aku ni terasa berdenyut . takpela , lama2 mungkin akan okay kot 

jam sekarang dh menunjukkan 1230 am / 27 ogos 2014 .
mengantok . wassap buah hati xreply lagi .
call xpickup. acah2 tido mati xtgk fon . hehe
siapa biasa buat mcm ni ? angkat kaki plsssss
okay syg smua . good night ! 

No comments:

nak jadi comel? sila click. ;p