JellyPages.com

Friday, February 25, 2011

kisah di office part 1

 di ofis aku ni ada la seorg kakak dlm lingkungn berumur 30lebey, kami panggil dye dgn nama catherine sebab dye chinese girl. :) kiranya dye memiliki sepasang mata yg agak menakjubkan dgn bole melihat bnde2 ghaib neh secara jelas.not halushalus okay. nak dijadikan crite, syma (kwn lembap saya tuh.hehe) suke sgt kalau dpt toilet,duk dlm toilet jenis xingt dunia. last2 maybe si catherine neh pelik sgt dgn prngai syma,dye crite la somthng yg agak menakotkan ttg apa yg dh berlaku di ofis tuh.

dye penah cakap..diluar pintu ofiss.. lihat gmba okayy..

 dye kata ada seorg lelaki tapi bangsa xpenah dikenal pasti,agama ape,semua nya xdikenal pasti selalu sgt duduk depan pintu ni sambil mengintai2 org didalam. mmg cara dye tu agak menakotkan org. *perghh.naseb baek ak xpnh nmpk..*  kira nya everyday dye akan duduk diluar tuh sambil tgk2 org kt dalam. seram kan? then diorg jugak pnah cite,lelaki yg xdikenalpasti tu, pernah tlepas masuk then trus pegi ke pintu bilik stor.

 ini la pintu blk stor yg tlh dicerobohi oleh lelaki tersebut. diorg cakap,yg bgus nya kan.. lelaki xdikenal pasti tuh kan xkacau org walaucmnepun. wallahuallam. biasa la,setiap agama ada kepercayaan masing2. begitu juga kaum cina.diorg penh pggil 'bomoh' diorg utk tgk keadaan ofis itu adalah bnde2 neh benar ataupun tidak. 
YES! semuanya benar belaka. ermm. mmg menakotkannn.
ptot la pg2 kalau pegi ofis,mesti diorg ada bakar somthng btol2 dpn pintu ofis. kdg2 rs mcm nk mengamuk.sebab asap kan? saket mata.pg2 mata dh berair2 merah tahan bau asap diorg bakar tuh.. menurut kepercayaan diorg, asap tu utk halau 'hantu lelaki' tuh. wallahualam.

story kedua :

kami penah lepak mamak kt bawah rumah ni, tiba2 dtg la 2 org lelaki yg xdikenali. dye ckp.. can i juin u all. emm. nk xnk..tpksa can la jgak.xkn nk mengamuk kan? lgpun 2 lelaki tuh mmg saya selalu nampk.sebab dye keje ditempat kami jugak. just bangunan yg lain. nak dijadikan crite lagi,rupenye diofis diorg pun sama . tp,diorg xdpt sure kan sebab ttau hantu ape yg duk dlm ofis diorg. sebab bila diorg OT smpy lewat malam,pasti akan kene kacau. tmbh2 plak dlm blik stor. bgunan ofis kami,blik store skali dgn toilet tao.masuk bilik kekiri stor n ke kanan adalah toilet. so,cermin ditampal mmg btol2 mengadap stor tu. so, bile kte tgk cermin,dr cermin tu kte akan nmpk keadaan stor di blkang. so, korg pun dh agk2 nk tao kan ape yg berlaku? itu lah dye. mesti akan nmpk kelibat seseorg di bucu bucu stor tuh. haih. diorg cite pun dh naek bulu roma! seram sial! camne diorg bole berani nak tempuh?
kalau aku,pasti bole pengsan.. :( alhamdulillahhh.. aku xkan keje smpy lewat malam dh. hukhuk.


sebenarnya,xbrani nk ckp ape2.i thnk tapak pembinaan tuh xberapa baek. sebab ofis tuh betol2 tepi higway NKVE. bole jadi jgak ke? 

@_@








2 comments:

afrohead said...

kalau ada benda kacau, bgtau je abgnas.

sepantas kilat abg nas akan datang kat syg abgnas sorang ni

auwww!

miss lysaemilia said...

hek ellehhhhhh. kelam! hahahaha
ntah2 dye lg tkot agknye. hihi

nak jadi comel? sila click. ;p