JellyPages.com

Thursday, January 6, 2011

gossip for girls only :)

bile dah sayang. sanggup lakukan apa saja.
bile dah sayang. nyawa pun sanggup diberi.
bile dah sayang. everythng i can give u my'hubby'.
ini lah zaman cinta org skang kan.
yup. still msh membangkang. 'ahh. karut laaa sume tuh.
xde nye aku nk wat cmtuh. bodo je.'
kene kat batang hidung sndrik baru tao! br tao langit tggi ke rendah!

byk bnde yg ingin saya crite kan disini. tiada niat utk memperli sape2. tp adalah pengalaman sndrik yg bole di share utk org ramai.. saya penah bergaduh dgn seorg perempuan yg bernama BEDAH (nama samaran). disebab kan seorg lelaki sahaja. yes. im in luv with him. very much. n so much. tgh feelingfeeling.. kantoi plak. rupenye lelaki tersebut still bercontct dgn BEDAH. BEDAH nih adalah exgf dye.. anda tao ape saya rasa tyme tuh?? i thnk korg pun tao kann. rs nk gugur jantung. kpala penin. xbole nk wat apa dah. mmg rasa ditipu sgt2. tp,siapa kte utk halang mereka btol x? then, saya pun mahukan kepastian.. saya call la BEDAH neh. sembang mcm2. sampay hampir 3jam xsilap saya. tp dye yg call! pdn muke kao .. ;p
mcm2 crite kluar. sucks gile tyme tuh saya rasa.. kenapa la saya setabah ini mendgr crite kenangan manis mereka? kenapa saya cool sgt dgr perempuan tuh bercrite? kenapa saya masih tersenyum manis smbil digenangi airmata yg xberhenti meleleh??
n then, kami pn bertkr email utk add masg2.. bajet nk berkwn rapat la. sampay nk jmpa saya.konon bole mndgr lg crite 'kenangan manis' diorg. okay. saya mmg seorg yg cool.mmg xde mslh utk diajak berbincang. ;) mmg saya n lelaki tersebut bergado teramat besar. BEDAH pun tersenyum dgn gmbira bile hubungan kami jd cmtuh. saya xkesah. AWAK TIADA SAINGAN DENGAN SAYA PUN OKAY. segala prob dah settle.. BEDAH pun 'mati' lah dlm relationship kami. minx maaf BEDAH.
tiba2 setelah sekian lama kami bahagia, muncul la sekali lg BEDAH neh.. shes know, kami mmg tgh bahagia.. dunnoe y, dye still muncul dgn pnggilan B n SYG.. lg sekali airmata saya trun bagai airhujan. saya xmmpu berkata2. adkah saya neh tergolong dlm permainan mereka?yup.secara zahirnya.. org akan nmpk e2 slah saya..sebab saya xpkai tdng mcm dye. buat kata org diluar sana, perempuan xbertdung la sudah tentu nya nmpk jahat wpun dye baek.. xslh kan pn psl mlut org. janji ape yg saya buat saya tao..permulaan situ la,saya lg sekali meninggalkan mereka. saya perlu berundur diri. yes. saya perlu berbuat demikian utk kebahagiaan mereka. but, u noe ape dh jd.. him stay with me. still memujuk tnpa pernah rs bosan. i noe, him love me so much. tp,bygan BEDAH neh still menghantui dye. from now, saya tdk pernh trust lelaki. sapesape pun xpnh. him my2nd love. setlh saya mengenali dye, saya dah anggap dye my1st love. sebb saya xpenah sayg org smpy mcm neh sekali. sekali syg,selamanya akan syg. okay.. makin mengarut plak. hihi. saya pun xtau kenapa, tngan saya ringan nk bermesej dgn perempuan bernama BEDAH neh. smpy la trus bergado. N terlampau mengikut kemarahan saya yg mmg panas baran neh.. sampai ke FB kami perli memperli sehinggalah si BEDAH neh buat fanpage utk saya. :) saya suke. sekurg2 nya saya ada peminattt! kira nya utk jatuhkan KE'POPULAR'AN saya. im still cool. kalau di ikut kan kemarahan saya.. mmg saya nk buat jgak! nak balas dendam jugak! tp.. smpy bile? bukan ke kte akan tergolong mnjd org bodoh spt mereka? kwn2 BEDAH.. yes. i noe.. u all mmg mmbenci diri saya.. tp, if terkene kt korg mcm mn? SAYA xslh kan BEDAH pn dlm hal ni.. but,she's suda mnjdi 'kwn' saya. dye tao saya bersma exbf dye. y dye still lg kacau? bukan ke dye mmg sengaja cr psl ng sya? or sya yg sengaja cr psl ng dye? mkin xpaham :(
si lelaki ini saya mmg dh awl2 salah kan dye. biasa la. bercinta. ada pasang surut. ada putus sambung. xperlulah saya bercrite ape suda jd dgn relationship saya. :) I noe. BEDAH akan suh kwnkwn dye sume add saya. for wht? knape saya msh diperslh kan dlm hal neh? dye yg memulakan semua neh.. yup. im still berdendam dgn BEDAH. mmg xbaek kte berdendam dgn org kan? saya dah cuba nk lupakan semua neh. dah cuba! byk kali! saya xnk berdendam dgn sape2! tp,ape yg BEDAH neh buat kt saya..dye btol2 seorg yg hipkrit. dye cuba rapatkan dri dye ng saya sebb utk korek rhsia saya.dye nk tao psl relationship saya. saya tao sume tuh.. saya xbodoh.tp,saya msh lg melayan awk dgn baek. hipkrit kan saya?yes. adakalanye kte perlu bertopeng kan syaitan utk protect dri kte dr segala anasir2 tdk baek. ;p
to him.. im sorry if i xdpt lupekan sume ape yg dh jd..
kepda kwn2 saya yg sentiasa menyokong saya,thnx so much.. korg mmg pemberi semngat yg bgusss!!!! saya sayang korg korg! muahmuah!
:)

mmg thun 2010, saya byk bergenang dgn airmta.. bukan saja masalah neh.. saya ada lg masalah yg lg besar dr ni.tapi, saya masih tabah. saya cuba ignored kan semua neh.semoga hidup saya berjalan dgn mudah. tp alhamdulillahh. hidup saya sgtsgt baek.
i hope thun 2011, tiada siapa yg akan cuba menganggu hidup saya! plzzz okay plzzz..

i noe, BEDAH akan view blog saya. everyday. n entry neh mmg utk awk!
kata2 yg bodoh dr mlut awk, ingt. saya xkan maafkan wlu cmne skali pun.

tlg la jgn bg saya bertembung dgn dye kat mana2. plzzzzz... plzzzz.. plz....

saya bukan nk mengungkit kisah lama. tp i just want to show u all, ape pndangan korg or utk mengatasi masalh neh?
ataupun. biar kan je???

20 comments:

rocketKUDA said...

saye x tawu kenape saye nak comment jugak entri nih! sbb we in a same situation! tapi yg msg fie bukan exgf die, tapi gf baru die! kenape larhh dorg nih x boley nak nengok pompuan laen bahagia? kenape? kenape dorg x penah piker kalau bend2 nih jadi pat mereka, ape mereka rase? bodow r bentine sundal cam nih! well hello, lysa. x semestinye org yg bertudong tuh baek! even fifie nih bertudong, tapi mostly yg memalukan name perempuan nih adelah yg bertudong. seyes dowh! dorg yg banyak buat kecoh, buat video blue, maen pat tangge, maen pat semak samon! bodow siaaaaa!!! [amaran: kepade gadis2 bertudong yg rase die x buat bende2 jahat yg saye cakap nih, jangan nak terase. sbb saye x ckp pon semua gadis bertudong mcm tuh perangai nye. i said MOSTLY!!! get dat?] urghhh. benci r pompuan yg suke menghancurkan idop org laen. hell ya, matafaka! sori lysa, emo skit nih! sbb saye nanges bace blog awak!!!

lysa said...

thnx fifie.. thnx so muchhhhh!! ttau nk say thnx kat fifie cmne dhh. yup. u yg baca pn suda sedey, yg alami?? lg sedey fifie. sedey sgt2. kdg2 kan fifie, smpy tade airmata nk turun,begitu jugak mksd i. xckp yg bertdung tuh jahat. tp,sesetgh. n i wt entry neh pn bukn utk jatuh kan maruah dye, tp, i nk dye tao ape yg i alami. yes. i noe,mmg i tgh bhgia dgn khdpan i skng. tp.. byangan dye.. susa nk ckp fifie.
ikut kn perasaan germ n mrh i neh. rs nk bunuh! bg mati!
thnx fifieeeee!!rs lebey bersemngt!:)

Shira said...

kamu tetap hebat di mata saya sish. semoga allah sentiasa membekalkan sish dgn kesabaran n ketabahan yg tinggi. ntah nape sy punn merasakan ketegangannya, kesedehan kamuu sish. maybe i have to admit that i think i in love wif u,sish hihii tak lahh. kamu antara yg ter C00L yang pernah sy jumpe. muga ada kemanisan yag tak terhingganya di akhir penghidupan u oke sish.dun worry ramai yg syg kamu! :)

lysa said...

nape ckp cmneh deq?sish okay la.cuma sish nk cite ape yg sishh rasa je. i thnk u all pn akn rs cmneh. kte ttau btol x? tp kan deq,siyesly.rmai org bermusuh ng sish sebb bnde neh je. smpy ade fanpage. yg bole mnjtuh kan maruah sishh. im still cool. cool ke? ari2 mengamuk kot deq. haha. kdg2 ade jgak yg berckp ng sishh. smpy ble nk bermusuh ng org? kiranye nabi xmengaku umat deq. yes. sish mmg xnk bermusuh ng dye lgsg. but..nape dye yg memulakan semua neh?dye mmg sj mncabar kesabaran sish. org yg xalami,mayb diorg nmpk alaahh. small matter jela lysa. tp,not me. sebb sish bukan jns yg bertkr2 lelaki. i hope aftr dis xberulang lg. kalau berulang lg kan deq, sish pas kt u je pegi tikam dua2 skali. hihi

Shira said...

takpe sish.kita sama2 doakan hati sish akan memaafkan dye and dye also sdar akn clap yg dye buat. i noe u sish. thats y i admire u.biarlah sish ape org nak buat untk jatuhkan sish asalkan sish jgn sesekali tunjukkan yg dorg berjaya jatuhkan sish. i noe u are not down just bcoz all of diz.betul sish,berat telinge mendgr siksa lagih hati menangung.jgn penah down oke.mulot org sish mana bole nak ttp. yg bercakap akan terus bercakap.biar je dye trus bckp.i akan doakan sish sntiasa heppiii oke koz u deserve to have it.oke =)

lysa said...

dats ryte deq. but. its okay. sish bole settle satu2 prob . :)
thnx taooo. syg kamo!

rocketKUDA said...

wuteva it is, juz live ur life! dun bother bout them. sbb mmg xde org pon yg suke nengok kite nih bahagia!!! ye. mmg i nak hentak je rase nye muke org2 yg saketkan i. tp nak wat cam ne? rase mcm bodow dan keanak-anakan je bile begadoh pasal bende yg x patot kite gadoh. kite mmg tegakkan kebenaran but tayah r sampai buat perang dunia ke tiga kan. we dun need dat. yes, im happy now. tapi bile fikir2 pasal ape yg da die buat, saket nye x keruan. ye, mmg sampai xde air mate da. hati mane yg xde sayang lagi kalau kite da same2 ngn org tuh 3 tawon. tipu r kalau ckp x sayang lagi kan. susah senang kite same2. skang nih kalau buat ape2 yg ley ingatkan kite pat die, mesti nak melalak! cam bodow r pompuan2 bodow yg taley nengok kebahagiaan org laen. otak xde punye org. dunia berpuseng! tunggu je r naseb dorg nnt! [emo skali lagi]

lysa said...

yesyes! nk ikutkan fifie.i xnk lgsg gado ng dye sebb laki.tp,i geram dgn cara dye tuh. perangai mcm syaitan jahat dye. dlm diam je. dh pegi menggatal. xkesah la dye nk menggatal kan.tp,dye ganggu kebahagiaan i. i bru setahun ng dye dear.. tp,kami dh lalui susa senng sama2 dh. suka duka sume i ng dye.tba2 plak pmpuan neh mncul sebb nk cr psl je tuh. plg i benci..kuat menipu! cite ng i laen,.cite ng bf i laen. mcm keling.kte dah ikhlas2 nk kwn ng dye. tp.. dye yg wt mslh. skng sape yg mkan taik dlu? dye kann? :)
dats y i ckp.. ptot mati je org mcm neh. kalau x,abs kebahagiaan org len sume dye nk rmpasss. sucks gle!

rocketKUDA said...

matafaka r ckp ngan pompuan tuh! [sowi mencarot pat entri u]. urghhh. malas r nak layan org cam nih. tayah layan r lysa org cam tuh! macam taik hanjeng!!! bodow punye pompuan! harap2 die bace entri u & comment2 nih sume! baru die berakal! jadi melayu, islam, pakai tudong, tapi bebual mcm macha!!! palewotakau lar pompuan!!! **kepade pompuan yg di gelar BEDAH tuh, lu da boley jalan siaaa! tayah nak ganggu idop org lagi! mintak2 idop kau bahagia dunia akhirat atas kebusukan hati kau kacau hubungan org laen. kau boley angkat kaki, jalan suaaaa!!! lu langsi, lu mati!!! [ayat cite KONGSI]**

lysa said...

perghh. ayat lu mmg kasi wa rs nk hentak pmpuan nama BEDAH nehhh! hahaha. thnx fifie. i sokong ckp u 100%. bole g MATI! XPUN G mati jelaaa! hey fifie,i xkesah kay u nk carut dlm entry i. its okay! i lg suke okayyyy. mmg kata2 u mmberangsangkan dh kasi berakal ckittt! kalau dye baca entry neh tp,msh xberakal.. nampak sgt tggu 2x jumaat je nk g MATI! hihi. thnx tao fifie. <3 u.. :)

rocketKUDA said...

hahaha. lame x dengar ayat "2kali jumaat lar nih. tunggu je." kawan2 fie suke ckp cam tuh. hahaha. aah. kalau die x berakai jugak, mmg dasar macha punye line r tuh. macha pon ramai kawan ngan Melayu pastu faham bahase Melayu. nih org Melayu nak jadi macha lak. ape bende ntah pompuan cam ni.

lysa said...

FIFIE.. u ckp neh kan mcm u dh berpngalamn jeee. memahami i sgt! haha.
yes. xnk 2x jumaat pun okay. tgu 1x jumaat jee! haha

rocketKUDA said...

hahaha. well, lysa. lyk i said. situasi kite agak serupe. tapi mmg berpengalaman pon. sblom ngan anas tuh, exbf i pegi ikot MAKNYAH tawu x nokkkkkk? sbb maknyah tuh dulu kawan rapat ngn die. mmg puntekkkk!!! hahahaha. tuh tayah tunggu jumaat. esok pon boley!!

lysa said...

wakakakakka. maknyah sial! hahahahahahahahaha
ptotla ckp mcm org berpngalamn 10thun. thnx dear! hahaha. ini lawak fifie.ikut maknyah. hahahahhaa

BibitSiGadisBerry said...

tawu pon lawak. haishhh. mcm nak mati jerk bile tawu yg die ikot maknyah. klaka!! hari2 jumpe, hari2 amek i balek skola, pastu ikot maknyah. hahahahaha. sumpah funny!!

lysa said...

rilex la. style kot lari ikt maknyah. hahahaha

BibitSiGadisBerry said...

bluwekkk nak muntah. tp biarkan die sbb slps tuh, saye bahagia ngan anas. tp. hmmmmm skang nih? haishhhh. da da. nak nanges. bye

lysa said...

xyah bye bye sgt la fifie. i tlg u okay?

BibitSiGadisBerry said...

tolong ape nyahhh?

lysa said...

tlg dptkan maknyah utk u. hahaha

nak jadi comel? sila click. ;p